събота, 19 май 2012 г.

Левски си подпечата участие в Европа



Левски записа най-убедителната си победа през този сезон, след като разби с 6:1 като гост Видима-Раковски. Поражението за домакините означава, че те вече и на теория са членове на „Б" група.

Благодарение на ремитата на преките конкуренти Черноморец и Локомотив (Пд) пък, "сините" успяха да изялзат на трето място. За да си осигурят участие в Лига Европа наесен, играчите на Ясен Петров само трябва да бият изпадналия Светкавица в сряда.

„Сините" от столицата, които в този мач играха в бяло, си подпечатаха успеха още в първите 20 минути, когато поведоха с 0:4.

Голеадата започна още в 9-ата, когато Жуниньо бе изведен отлично от Цветков, овладя технично трудната топка и откри.Секунди след това пак бразилецът се възползва от груба грешка на домакинската защита, пресече върнатата назад топка и удвои.

Буквално няколко мига след това, гостите организираха убийствена контра, Жуниньо пак бе изведен сам срещу вратаря, но не се полакоми и пусна към свободния Калво, който нямаше как да сбърка - 0:3.

В 17-ата мин. Димов направи резултата 0:4 след хубав далечен удар и рикошет в крака на защитник.

Иво Иванов обаче сякаш се постара да направи мача по-интересен. В 24-ата мин. той събори откъсналия се Тафраджийски, за което получи червен картон, а домакините - дузпа. Русев бе точен от бялата точка и вкара почетното попадение за Видима.

Секунди преди почивката обаче Жуниньо оформи хетррика си, засичайки отблизо ниско, прострелно центриране на Калво.

След почивката темпото разбираемо спадна, но Левски успя да стигне до още един гол чрез резервата Райков, който се разписа с шут извън наказателното поле. Домакините също създадоха едно-две много добри положения, но  не успяха да ги реализират.

ВИДИМА-РАКОВСКИ - ЛЕВСКИ 1:6 (СТАТИСТИКА)



http://topsport.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all