вторник, 22 май 2012 г.

Часът на истината настъпи – ЦСКА и Лудогорец в люта битка за титлата



Дългото чакане е към своя край. Тази вечер в 20,00 часа започва мачът, който ще определи шампионът на „А" група. Лудогорец приема ЦСКА на обновен стадион и с амбицията да триумфира за първи път в историята си със златото.

„Червените" обаче имат предимство от две точки в класирането и ще станат шампиони и при равен. „Милионерите" пък ги устройва единствено победата. Подобна драма в последния кръг на елита ни не е имало от 28 години насам.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев със сигурност ще заложи на обичайния си титулярен състав, който има принос за доброто представяне на тима през сезона. Постройката на „милионерите" ще бъде 4-2-3-1. Очаква се Михаил Александров да остане резерва, а на негово място да се изявява Мирослав Иванов. В лагера на разградчани няма контузени и наказани.

Играчите на ЦСКА пък трябва да се справят без Адемар, Костадин Стоянов, Петър Стоянов и Антон Карачанаков, които са с травми. Старши треньорът на „червените" Стойчо Младенов ще заложи на звездата в нападение Жуниор Мораеш, а зад него ще действа Паун, Галчев и Присо.

Съдията на тази среща ще бъде определен чрез жребий, непосредствено преди мача. Чрез този ход от Съдийската комисия се надяват да няма след мача обвинения в тенденциозно ръководене на дербито. Номинирани за главен рефер са Георги Йорданов, Ахмед Ахмед и Георги Кабаков.

Драма в последния кръг ще има и за определяне на двете места за Лига Европа. Цели четири отбора спорят за европейска квота. Левски, Черноморец, Локомотив (Пловдив) и Литекс ще търсят задължителни победи днес.

Най-близо до Лига Европа изглежда Левски, който има наглед леката задача да се справи с изпадналия Светкавица. При победа никой не може да измести „сините" от третото място. Литекс и Локо (Пд) ще имат изключително оспорван мач помежду си. При победа на „оранжевите", те ще трябва да разчитат на това ЦСКА да стане шампион и Монтана да вземе нещо от Черноморец.

Локомотив (Пловдив) пък  ще играе в Лига Европа, ако Лудогорец стане шампион, тъй като пловдивчани ще вземат квота като финалисти в турнира за купата.Черноморец пък ще стиска палци ЦСКА да спечели шампионската титла в битката с Лудогорец. Само златни медали за "червените" и победа на бургазлии срещу Монтана ще класира тима за евротурнирите.



http://topsport.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all