сряда, 23 май 2012 г.

БНТ: Плащаме си, ще снимаме Лудогорец - ЦСКА



В изпълнение на ангажиментите си към зрителите и договорните отношения БНТ изпраща свой екип в Разград и ще има готовност да изпълни клаузите от споразумението, като заснеме и излъчи двубоя Лудогорец - ЦСКА, съобщиха от телевизията.

Спортно-техническата комисия на БФС реши тази сутрин мачът Лудогорец - ЦСКА да бъде пренасрочен за 20:00 часа в сряда и да се излъчва по ТВ7. Представители на БНТ са се свързали с председателя на БФС Борислав Михайлов, за да изразят несъгласието си с решението на комисията, за което е изпратено аргументирано писмо.

Ръководството на медията изрази учудване от решението на комисията на БФС да прави промени в предварителната програма, която е уточнена в договора между БНТ и фирмата СВ-РСА. БНТ счита, че с действията си фирмата, ръководена от Валентин Михов, грубо нарушава договорните отношения между двете страни, за което още вчера изпрати писмо до господин Михов, обявиха от държавната телевизия.

"БНТ има договор с фирмата СВ-РСА- България, съгласно, който ние имаме правата да излъчваме част от срещите. Съгласно същия договор, промяна в часовете на срещите се извършва само при двустранно подписан протокол между двете страни."

"По отношение достъпа до стадиона за заснемане на мачовете и излъчването им, БНТ има правата да прави това. Отношенията между фирмата и БНТ са подписвани миналата година и всичко е регламентирано. В случая се казва, че БНТ не е заплатила на фирмата дължимите суми. БНТ заплаща дължимите суми съгласно договора и условията в него. Ние, въпреки трудностите, които срещаме от време на време, гледаме да изпълнява задълженията си."

"Към момента, имаме заплащане на едната вноска, плюс една трета от втората вноска, като крайния срок за заплащането на правата е 31 май. Тази дата все още не е настъпила", каза членът на Управителния съвет на БНТ Атанас Кацарчев.

"БНТ е длъжна по договор да заснеме събитието, тоест нашите екипи в момента пътуват към Разград. Решението на Спортно-техническата комисия на БФС е следствие на решение на фирмата, със съгласието на ТВ7. Съгласно договореното, БФС, за да вземе подобно решение, трябва да се съобрази със сключените договори. БФС трябва да се съобразява с БНТ и със СВ-РСА."

"За промяна на час трябва да има подписано споразумение между БНТ и СВ-РСА, а такова няма. Как така комисията дава съгласие за промяна на часа и дава правата на ТВ7 да заснеме мача за сметка на БНТ? Изготвени са писма от БНТ до Борислав Михайлов, Спортно-техническата комисия, до г-н Валентин Михов."

"Нашата телевизия ще се води по договора и няма да излезе от него. Всички плащания са извършени според договора. Опитвахме се да бъдем максимално толерантни, искахме да намерим решение, за да не ощетим зрителите. Надяваме се в крайна сметка разумът да надделее и подписаните договори да имат силата, която би трябвало да имат", добави Кацарчев.

"Останахме много изненадани от това, което направи Спортно-техническата комисия. Тя не само промени часа в нарушение на договореното между нас и фирмата на Валентин Михов, която е носител на правата на БФС. Тя, освен това, определи коя телевизия ще дава мача, а това е странен казус, не знам дали това е в правомощията на БФС, което ни вкара в перфектен капан.
Имаме впечатлението след начина, по който се прави всичко това, че той е непрофесионален, злонамерен и преднамерен", добави главният продуцент "Спорт" в БНТ Методи Манченко.
"Ние разбрахме за това нещо от други медии още вчера преди комисията да е взела, каквото и да е решение. Кой ще дава мача утре ще попитате вие? Едно е ясно, след това решение, на БНТ се отнема правото от споразумението да заснеме и излъчи срещата Лудогорец - ЦСКА. Прави се опит да бъде унизена БНТ като институция, от което всички ние сме огорчени."

"Голяма част от българската аудитория няма да може да гледа мача, а ние няма как да им обясним, че сме станали заложници на интереси. Изпълнявали сме си винаги задълженията и не сме спирали плащанията към фирмата, срокът изтича на 31 май."

"Проведохме разговори с Борислав Михайлов и Валентин Михов, но Михов е твърдо решен да не спази договора и да плати съответното обезщетение. Вредите за нас обаче са големи, морални и ние ще предприемем всички правни мерки, за да защитим интересите си. Но най-добре се решават нещата извън съда. Кой ще заснеме мача утре все пак ще зависи от това кой получи акредитации за срещата на място, а те се дават от фирмата на Валентин Михов, с който сме работили много години. Дано утре да надделее здравият разум", завърши Манченко.



http://topsport.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all