събота, 28 април 2012 г.

„Смърфовете" още по-близо до Европа след обрат във Варна



Отборът на Локомотив (Пловдив) направи поредната важна крачка в борбата си за участие в турнира Лига Европа догодина.  Днес момчетата на Емил Велев постигнаха изключителен обрат и напълно заслужено победиха домакините от Черно Море с 2:1. Въпреки, че „смърфовете" изоставаха с един гол след попадение на Попов, две попадения дело на звездите Здравко Лазаров и Даксон да Силва занесоха важните три точки в Пловдив.

Срещата започна с бурни аплодисменти към местната легенда на „моряците" Станислав Стоянов, който прекрати активната си състезателна кариера. Също така бяха наградени и младите таланти на Черно Море набор 1996, които спечелиха Купата на БФС през изминалата седмица.

Самият двубой започна с лек превес на гостите от Пловдив. Първият  удар в мача бе в актива на "червено-черните", които чрез далечния шут на Даксон създадоха първото голово положение в двубоя. Последваха още няколко опасни атаки на „смърфовете", които така и не бяха реализирани от Даксон,  де Карвальо и най-дейният през първата част Здравко Лазаров.

В защита тимът от Пловдив се представяше доста стабилно, като основен принос за това имаше Юнес Бенжелюн, който осуетяваше всички опасни набези в неговата половина.

Въпреки това, „моряците" стигнаха до сериозно голово положение в 21-ата минута, когато пробив на Румен Николов завърши с центриране, което намери високия Божилов,който обаче от удобна позиция прати топката с глава на сантиметри от вратата на гостите.

Три минути след това, публиката на стадион „Тича" стана свидетел на комичен момент.

Балонно центриране на Здравко Лазаров прати топката напълно неочаквано за всички пред малкото наказателно поле на  Денчев и се удари от външната страна на неговата дясна греда.

В 39-ата минута, фирмено изпълнение от фаул на Здравко Лазаров, препарира Денчев, но за негово съжаление топката срещна гредата и по този начин спаси „моряците" от гол.

Отговорът на варненци не закъсня. Опит за центриране на футболист от Черно Море изненада неприятно Караджов и топката кацна над напречната греда.

Втората част от днешния двубой започна с нова доза пропуски от двата отбора. Първо удар на Здравко Лазаров мина високо над вратата на Денчев, а само няколко мига по-късно домакините от Варна също пропуснаха удобна възможност да поведат в резултата.

Така се стигна до щастливата за всички привърженици на „Тича" 54-та минута, когато мощен снаряд на младия Християн Попов от пряк свободен удар не остави никакви шансове на Караджов и така резултатът бе открит. Важно е да се отбележи и лошата намеса на бившия страж на ЦСКА при инкасирания от него гол.

Гостите от Пловдив реагираха като ужилени и се втурнаха в изравняване на резултата. С такава цел се появи и младият Илиян Йорданов, който замени по-дефанзивния от него Дани Георгиев.

Двадесет минути след инкасираното попадение, клубът на Коко Динев стигна до така желания изравнителен гол. „Хитрата лисица" Здравко Лазаров се възползва от карамбол в наказателното поле на „моряците" и от десетина метра направи 1:1.

Кошмарът за домакините продължи и в 80-ата минута, когато гостите от Пловдив стигнаха до пълен обрат в днешната среща. Решаващият гол бе дело на бразилеца Даксон, който не остави шансове на защитата и Денчев с хубав изстрел, който опъна мрежата на варненци за втори път.

Инкасираният втори гол тотално обърка възпитаниците на Стефан Генов, които до края на срещата така и не съумяха да затруднят добре затворилия се в собствената си половина тим на Локомотив.

С днешния си успех, футболистите на Емил Велев събраха актив от 52 точки, с които се изкачиха  и на четвъртото място в родната „А" група изпреварвайки Левски, който излиза утре срещу ЦСКА в голямото дерби на българския футбол.

Домакините от Черно Море пък са осми със събрани 43 точки.

Мача минута по минута



http://topsport.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all