четвъртък, 29 март 2012 г.

Черно море заля Лудогорец



Отборът на Черно море нанесе трета поредна загуба на състава на Лудогорец в двубой от 21-ия кръг на родната „А” група. „Моряците” се наложиха с 2:0 като гост в Разград след попадения на Мирослав Манолов и Ермес Паломино.

Домакините бяха по-активния отбор по време на целия двубой, но действията им изглеждаха хаотични, докато Черно море успя да покаже завидна доза ефикасност и хладнокръвност при две от малкото си възможности пред вратата на Лудогорец.

Футболистите на Ивайло Петев започнаха по-активно, но няколко опита на Емил Гъргоров да открие резултат след изстрели от далеч не намериха целта, а един от тях дори срещна гредата.

Така се стигна до 19-ата минута, когато гостите се възползваха от първата си по-сериозна възможност и откриха резултата. Паломино се възползва от центриране на капитана Илиев и прати топката в мрежата за 0:1 с глава.

Най-интересната ситуация до почивката бе в 31-ата минута, когато Михаил Александров стреля с глава, но топката отново срещна гредата зад Денчев.

След почивката Лудогорец излезе с мотивация да обръща резултата, но вместо това получи втори гол след само десетина минути игра.

В 56-ата минута Миро Манолов овладя топката, преодоля защитник и нахлу в наказателното поле, след което стреля отлично по диагонал за 0:2 в полза на „моряците”.

Доскорошният лидер така и не успяваше да се върне в мача и да стигне до опасности пред вратата на Черно море, като в отсъствието на Марселиньо, единствено Гъргоров опитваше да притеснява отбраната на "моряците", но безуспешно.

Гостите спокойно удържаха хаотичния натиск на Лудогорец и нанесоха трета поредна загуба на футболистите на Ивайло Петев и първа за целия сезон като домакин в Разград.

Благодарение на този успех, Черно море събра актив от 37 точки и заема седмата позиция в класирането, докато Лудогорец вече изостава на шест пункта от лидера ЦСКА.



Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all