събота, 19 май 2012 г.

Наближава развръзката в "А" група, ЦСКА може да е шампион още днес


Днес от 16:30 часа ще се изиграе предпоследният 29-ти кръг в родната "А" група. Предстоят решителни битки както за титлата, така и за местата даващи право на участие в Лига Европа. Отборът на ЦСКА пък на теория има шанс да стане шампион още след изиграването на днешните срещи, макар шансът за това да не е много голям.

"Червените" имат доста тежка задача да победят тима на Литекс в домакинството си на "Българска армия", за да запазят преднината си от две точки пред втория Лудогорец. Ако това стане, а тимът от Разград не успее да спечели своята среща с Калиакра в Каварна, това ще означава, че "армейците" ще си гарантират златните медали още днес. Всяко друго развитие на нещата обаче ще запзи интригата за титлата до последния кръг, когато ЦСКА и Лудогорец ще определят новия шампион на България в пряк спор помежду си.

Не по-малка интрига има и в битката за третото и четвъртото място, които дават право на участие в Лига Европа. Там четири отбора са с равен актив от точки - по 56, и може да се стигне до сериозна въртележка  в края. Освен това има и допълнителна интрига около факта, че според новите разпоредби на УЕФА, ако Лудогорец стане шампион, това ще означава, че само третото място ще дава възможност за участие в евротурнирите, а другата квота ще отиде в ръцете на Локомотив (Пловдив) като финалист в турнира за Купата на България. Така всеки измежду Литекс, Левски, и Черноморец ще се бори със зъби и нокти да се докопа до третото място, за да е абсолютно сигурен, че ще играе в Европа, докато "смърфовете" могат да се задоволят и с четвъртата позиция.

В най-лошата позиция се намира тимът на Литекс, който се се изправя срещу ЦСКА и може още днес да изостане в класирането от своите опоненти, които имат далеч по-лесни мачове. В същото време Левски гостува на Видима-Раковски. Севлиевци имат само теоритични шансове за оставане в "А" група, но нищо чудно да направят последен отчаян опит за спасение и така да объркат сметките на "сините". Черноморец пък приема у дома Локомотив (София), който също трябва да мисли за своето оцеляване в елита, макар там ситуацията да е доста по-спокойна в това отношение. Локо (Пловдив) пък посреща коравия Миньор, който обаче на практика няма за какво да играе освен за своята чест и едва ли ще даде сто процента от възможностите си.

Остава да видим как ще се развият всички тези мачове и кой в крайна сметка ще запази надеждите си за евроучастие живи до последния кръг.







http://sportal.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all