неделя, 13 май 2012 г.

Стойчо, по-добре млъкни



Стойчо Младенов явно е решил да се прави на луд докрай. Или просто вече сам си повярва на приказките за директиви, „късане на живо месо" и други тем подобни.

След напълно заслужената загуба от Миньор в събота, Стойчо излезе и за кой ли път наговори една камара глупотевини, на които и най-върлите ултраси на ЦСКА сигурно са се скъсали от смях.

С напълно сериозен тон Екзекуторът на Ливърпул (и Екзекутираният от Торпедо) обясни, че Таско Таско брутално е ощетил неговия отбор, неотсъждайки дузпа срещу Мораеш през първото полувреме. „Корупция посред бял ден", пенявеше се специалистът от Плоски под изумените погледи на всички фенове пред телевизорите.

При това Младенов отново не обели и дума за откровено слабата и напълно безидейна игра на отбора. Увери обаче, че ЦСКА ще стане шампион. За нормалните хора пък остана въпросът, как, по дяволите „червените" ще станат първи с това жалко представяне.

Да, наистина, Таско Тасков можеше да свири дузпа за ЦСКА през първото полувреме. Друг е въпросът, че при подаването към Мораеш, бразилецът може би беше в засада, но това не е важно.

Та само заради това ли положение Тасков бе обвинен в корупция? Още повече, реферът побърза да се реваншира, след като през втората част даде криминална дузпа за столичани. Нея Стойчо „тактично" пропусна да я спомене.

Както не спомена и абсолютният факт, че на Мораеш на два пъти му бяха спестени жълти картони от Тасков. Защо ли? Ами защото бразилецът вече има 8 официални предупреждения и при девето ще бъде наказан за два двубоя.

Тоест, ще пропусне „мачовете на сезона" срещу Литекс и Лудогорец. Всеки, който е гледал български футбол този полусезон, може да си представи как ще изглежда стойчовата чета без Мораеш. За тези, които не са, подсказвам - представянето в Перник ще изглежда като връх на спортното майсторство.

Та тези неща Младенов не ги споменава. Отбива въпросите за слабата игра на отбора си с нелепото твърдения, че в последните три кръга „играем 11 срещу 14". Реферите, видиш ли, не му били дали 2 дузпи срещу Левски, 1 срещу Ботев Враца и 1 срещу Миньор.

Да оставим настрана фактът, че да се оплакваш, че не са ти дали дузпа в мач срещу Ботев Враца, който си спечелил, граничи малко с олигофрения.

Що се касае до мача с Левски, там за дузпи остана да си опява май само Младенов. След седмица сигурно ще каже, че са били и три. Догодина ще станат четири...

Всеки, който познава малко Стойчо, знае че той е голям почитател на Жозе Моуриньо. Младенов се опитва всячески да копира Специалния, но за нещастие, копира само държанието му, и то го копира лошо.

Моуриньо може да напада рефери и съперници, но го прави с мярка, докато българският му имитатор откровено се оля. Целта на изявленията на Жозе обикновено е да отнеме напрежението от отбора му, насочвайки общественото внимание върху себе си.

Стойчо обаче май започна да постига точно обратния ефект. Приказките му сякаш още повече затормозяват момчетата в тима. Те, от своя страна, стриктно следват примера на треньора си и му пригласят като послушни ученици. А че не знаят от коя страна се рита топката остава, някакси, на заден план.

Играчите на ЦСКА се поставят в ролята на вечните жертви, вечно онеправдани от всички и от всичко. С подобно поведение обаче симпатии се печелят донякъде. След това ставаш досаден ревльо, на когото всички се присмиват. Не отива на безспорно най-успешният български клуб да се държи като ощипана мома.

Не искам и да си помислям, че зад думите на Младенов и най-верния му глашатай Иван Бандаловски има нещо повече от преднамерена медийна политика. Противното би означавало остра форма на аутизъм.

Време е обаче Стойчо да разбере, че неадекватното му държание вече по-скоро вреди на ЦСКА.

Дори феновете на отбора започнаха да се дразнят от вечните и еднообразни оправдания на Младенов.  Противниковите привържениците пък вече чакат с нетърпение всяка пресконференция на „червените", за да чуят поредния стойчов бисер и да се посмеят.

Време е треньорът на „червените" да обърне плочата, защото съдиите може да са ти виновни до един момент. След това лъсва собствената ти несъстоятелност, а Чехия и Галатасарай ти вкарват по 6 гола. Не стига това, ами ти излизат и  разни неприятни прякори като Тройчо, Отличникът от Прага, Торпедото, Симитлийски и така нататък. Пусти футболен фолклор...



http://topsport.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all