петък, 27 април 2012 г.

"Арена Футбол" спира излъчването на мачове от "Виктория футболно първенство"


Въпреки многото наши оплаквания, нито фирмата, държаща правата за "Виктория футболно първенство", нито БФС, нито държавните институции направиха необходимото, за да бъде спряно пиратството

"Арена Футбол" преустановява прякото излъчване на мачовете от "Виктория футболно първенство" в Интернет, считано от днес. Спираме предаванията, въпреки че искахме да направим революция с този продукт и да предоставим на феновете възможността да гледат пряко всички двубои от родното първенство. Ние инвестирахме много усилия и пари с надеждата да поставим началото на нова ера в отразяването на българския футбол.

За съжаление, невъзможността да ни бъде осигурен ексклузивитет доведе до това, че нашият труд беше ограбен. Продуктът ни беше подложен на истинско пиратство от конкурентните ни сайтове и това доведе до сериозни загуби за нас. Най-активни в това отношение бяха колегите от Sportal.bg, Sportni.bg, Gol.bg, Gong.bg, gledaisport.com, Булфото... Те си позволяваха да публикуват видео и снимков материал от мачовете в "А" група, без да имат нашето разрешение, а понякога дори излъчваха двубоите на живо. По този начин ексклузивността на закупения от нас продукт не беше защитена по какъвто и да е начин, което на практика доведе до нейното изчезване. Изложеното обосновава нашия извод за липса на механизъм за реална защита и сигурност, както по отношение на съдържанието, така и по отношение на упражняването на отстъпеното ни изключително право, което на практика води до лишаването му от съдържание.

Смятаме, че тази тенденция ще продължи и занапред. В действителност е налице парадоксът десетки сайтове в България да ползват един продукт, а само "Арена Футбол" да плаща за него. Горното доведе до кражбата на нещо, в което са инвестирани стотици хиляди левове.

Въпреки многото наши оплаквания, нито фирмата, държаща правата за "Виктория футболно първенство", нито БФС, нито държавните институции направиха необходимото, за да бъде спряно пиратството. Очевидно футболният съюз продава права за видео и фотозаснемане, които не може да гарантира. В подобна среда на официално толериране на пиратството от страна на държавата, няма как феновете да получат това, което искаме да им дадем, и те заслужават. Преустановяваме излъчването на мачовете, защото очевидно платените от нас до този момент пари надвишават многократно стойността на продукта именно заради липсата на ексклузивитет. Разбираме много добре, че в крайна сметка най-ощетени са милионите фенове на българския футбол. Но смятаме, че те не трябва да се сърдят на нас заради невъзможността да проследят края на борбата в родния шампионат.



http://sportline.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all