понеделник, 16 април 2012 г.

Левски може да се сбогува с Европа още тази седмица


Предстоящото домакинство на Левски срещу Черноморец от 24-ия кръг на "А" група се очертава на този етап като мачът на сезона за "сините". През зимата 26-кратните шампиони тръгнаха с голяма кошница и амбиции за дубъл или поне за титла, но след първите осем мача от пролетния дял се срутиха зловещо и рискуват да останат извън Европа за първи път от две десетилетия насам. За последно "сините" наблюдаваха евротурнирите по телевизията през сезон 1990/1991 година, а сега рискът е от доста сериозен, предвид играта на отбора.

Тимът е аут от турнира за Купата на България и в класирането е на пето място, изоставяйки на четири точки от третия - Черноморец, който има 50 точки в актива си.

Седем кръга преди края "акулите" пристигат в София със самочувствие и спокойствие след резултатите през тази пролет. Повторният дебют на Ясен Петров на "Герена" въобще няма да е лесен, предвид факта, че след трагичния за тях последен месец неговите играчи са изключително обезверени и с подбито до коленете самочувствие.

Срещу момчетата на Димитър Димитров-Херо "сините" имат нужда единствено от победа, за да запазят шансове за класиране в Лига Европа. При положение, че столичани загубят на "Георги Аспарухов", това ще означава, че сезонът им ще бъде катастрофален и в оставащите шест мача ще трябва да разчитат на огромно чудо, за да влязат в тройката, тъй като ще изостават от Черноморец на цели седем точки.

Това показва колко важен е предстоящият сблъсък на "Герена", а специалист като Херо може да стъжни живота на Левски. В последните си четири мача столичният гранд има едва един реализиран гол, при това от статично положение -  срещу Локомотив София. Сега Левски излиза срещу най-добрата защита на "А" група с едва 12 допусна гола. Атаката на 26-кратните шампиони пък е най-слабата по резултатност от топ 5 отборите в родния шампионат с отбелязани 37 гола, а също така Христо Йовов и компания имат и най-слабата защита сред водещите тимове в първенството с допуснати 21 попадения. Освен всичко друго дори в преките двубои с отборите пред себе си в класирането Левски отстъпва срещу всички, с които е играл по два мача, а изостава и от тези, с които все още не се е срещнал за втори път като "акулите", които спечелиха първата среща с 2:0 на "Лазур".

Подготвеният отлично физически и тактически отбор от Бургас има потенциала да затвори пространствата пред Стоян Колев срещу бавните и инертни през тази пролет играчи на Левски. През последните години "сините" изпитват най-големи затруднения срещу добре подреден тим и това се вижда във всички директни сблъсъци.

В изминалите три сезона Левски винаги побеждаваше Черноморец в столицата, а миналата година това стана много трудно с гол в края на Дарко Тасевски с корем. Минус за столичани сега е и наказанието на Владимир Гаджев.

Мачът е в сряда от 19,00 часа.

КЛАСИРАНЕ НА "А" ГРУПА

ОСТАВАЩИТЕ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ

ОСТАВАЩИТЕ МАЧОВЕ НА ЧЕРНОМОРЕЦ



http://sportal.bg
Share on :

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
© Copyright А-група 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all